lauantai 29. maaliskuuta 2014

Happy hippo


Virkattu Happy Hippo.
Pitkään halusin tehdä pojalleni virkatun happy hipon. Katselin pitkään virtahevon ohjetta, mutta en ostanut sitä. Netti on pullollaan kuvia muiden valmistamista virtahevoista (löytyy hakusanalla crochet happy hippo). Katselin niitä aikani ja päätin kokeilla tehdä sellaisen ilman ohjetta. Erinomaiset kuvat hiposta löytyy täältä. Ohjetta en siis voi kirjoittaa tähän vaikka en olekaan ihan täysin varma että olen tehnyt hipon samalla tavalla kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Lankana käytin valkoista ja mintun väristä Novitan Miami -lankaa. Turkoosi keskellä on kaappini perukoita joku jämälanka, josta ei enää hajuakaan mitä se on. Suunnilleen saman paksuista kuin Miami, mutta kiiltävämpää. Koukku kokoa 3,5.

Afrikan kukkia.
Palojen yhdistämisvaiheessa.
Hippo muodostuu afrikan kukista (African flower) joita tarvitaan erikokoisia (eriverran kukan terälehtiä = eriverran suoria sivuja). Omaan hippooni tuli kaksi neliötä, 28 viisikulmiota (Pentagon), 9 kuusikulmiota (Hexagon), yksi seitsämänkulmio (Heptagon) ja yksi kahdeksankulmio (Octagon). tästä linkistä löydät englanninkielisen ohjeen viisikulmioon (pentagon) ja tästä kuusikulmioon. Noiden perusteella tein neliön, seitsemänkulmion ja kahdeksankulmion. Huomautan, että kukkien teko lopetetaan kiinteiden silmukoiden kierroksen jälkeen (jossa tehdään pylväät kukkien terälehtien väliin)!!

Palat kiinnitetään toisiinsa Join-as-you-go tekniikalla. Itse katsoin tekniikkaan mallia täältä. Video on englannin kielinen, mutta selkeästi kuvattu. Eli siis yhteen palaan tehdään kiinteiden silmukoiden jälkeen vielä yksi kierros, muihin ne tehdään samalla kuin paloja liitetään toisiinsa.


Täytteeksi ostin kaupasta paketin pehmoleluihin tarkoitettua vanua. Se ei ihan täysin riittänyt, joten lisätäytteeksi ostin Ikeasta 0,75€ maksavan tyynyn ja otin sen sisukset täytteeksi.

Naama.
Silmien nappien valinta tuotti minulle kovaa pähkäilyä. En sitten hoksannut ottaa nappikauppaan hippoa mukaan, saati sitten vaikka käyttämistäni langoista pätkiä. Silmien väriin en siis ole täysin tyytyväinen. Olisivat saaneet olla tummemmat. Saa nähdä tuleeko koskaan kuitenkaan vaihdettua.

Pituutta Hipolle tuli nenästä pyllyyn noin 58cm ja korkeutta noin 21cm.


Hipon kylki.
Selkä.
Pylly.
Maha.
Ylhäältä päin.
Happy Hippon uusi onnellinen omistaja.

12 kommenttia:

 1. On se nii söpö et varmaa iteki pakko tehä...sait just kans lukijan!
  Perustin muuten juuri itsellenikin käsityöblogin, ja olis muksaa jos kävisit vilkaisee jospa tykkäisit! http://silmukoitua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit blogiini. :) Toivottavasti jatkossakin tykkäät. Ihania nuo tekemäsi kynsilakkakukkaset! Pakko varmaan kokeilla niitä! :)

   Poista
 2. Upea hippo! Ja kokoakin on kivasti. Pysyykö tuo pystyssä neljällä jalalla, vai ottaako tukea lattiasta kuonollaankin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuonolla ottaa lattiasta myös tukea. Kuonoon kannattaakin laittaa paljon täytettä. muuten on takajalat ilmassa. :)

   Poista
 3. Alkuperäseen hippoon tulee enemmän kukkia joten tämä on ihan sun oma :)

  VastaaPoista
 4. Hieno Hippo! Annatko vihjettä, miten teit korvat

  VastaaPoista
 5. Onko tämän kokoamiseen mitään ohjetta ? En ole vielä sellaista löytänyt ja en ole uskaltanut sitä tilata vielä sieltä ulkomailta :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana!�� aloin myös tulevalle lapselle tätä tekemään ja jo suuri osa kukista valmiina, mutta katsoin että onko tuossa sinun tekemässäsi kuitenkin käytetty 2 kpl niitä seitsemänlehtisiä kukkia?�� tuossa "yläkyljissä" molemmin puolin..? Katselen kokoamisohjeita kuvista, kun en löytäny varsinaista ohjetta mistään!��

  VastaaPoista
 7. Mielestäni aivan umpi törkeää että jakaa edes minkäänlaista vinkkiä maksullisen ohjeen kasaamiseen. Häpeäsit!

  VastaaPoista
 8. Sinut on ilmiannettu Heidi Bearsille, joka on Happy Hippon luoja.

  VastaaPoista
 9. Minäkin tämän ohjeen mukaan kukkia tein, mutta onkin virheellinen määrä 7 ja 8 teräisiä, nyt kun aloin kasaamaan hippoa :( Muuten on hyvä ohje kyllä, mutta nyt joutuu purkamaan.

  VastaaPoista

Saa jakaa ajatuksia ja ideoita: